שאלות ותשובות

שאלות ותשובות

לא מצאתם תשובה לשאלה שמטרידה אתכם? צרו קשר
?
תהליך גישור הוא תהליך שמבוסס כולו על רצוניות- וולונטריות. לכן, לא ניתן להתחיל בגישור אם אחד מהצדדים מסרב להגיע אליו. מומלץ לנסות לרתום את הצד השני לגישור על ידי הסברת יתרונותיו: תוצאה המבוססת על הסכמת הצדדים, שמירה על סודיות, שמירה על היחסים העתידיים, יעילות ועלות זולה יותר מאשר ניהול הליך בבית המשפט. אם הצד השני עדיין מסרב, ניתן לפנות אלינו על מנת שאנחנו נייעץ כיצד עוד ניתן לרתום ונסייע בכך. באשר לטיפול, על מנת שטיפול יצלח מרכיב חשוב בו הוא המוטיבציה של הצדדים לקיים אותו ולחולל את השינוי. לכן, מקום שמישהו מתנגד לטיפול, גם אם הוא יגיע אליו, סיכוי נמוך שהטיפול יסייע. יחד עם זאת, טיפול זוגי, להבדיל מגישור, ניתן להתחיל לבד, ולרתום את בן הזוג תוך כדי התהליך באמצעות כלים שמקבלים מהמטפל. יתרה מכך, לעיתים רבות, מקום שאדם מחולל שינוי בהתנהגותו שלו, הדבר יגרור שינוי בהתנהגות של בן זוגו. לכן יש יתרון גם לטיפול זוגי שמבצע רק אחד מבני הזוג.
?
פגישת היכרות נערכת כאשר פונים לתהליך זוגי כלשהו. לפגישת ההיכרות חייבים להגיע שני בני הזוג בעצמם. מטרתה של פגישת ההיכרות, מעבר להיכרות האישית של מנהלי המרכז עם הפונים, הינה להתאים את השירות הנכון והיעיל לזוג הפונה. על מנת לעשות זאת צריכים להגיע שני בני הזוג יחדיו לפגישה. אם בן/בת הזוג מסרבים להגיע לפגישה, ניתן לפנות לצוות המרכז לקבלת ייעוץ וסיוע.
?
תעריפי השירותים משתנים משירות לשירות. בתהליכי גישור קהילתי נגבה תשלום סמלי בלבד. בתהליכי גישור וטיפול זוגי ומשפחתי נקבע התשלום בהתאם לגובה ההכנסה של בני הזוג. עמותת עמק השווה שמה למטרה להנגיש את תהליכי יישוב הסכסוכים בהסכמה לכלל הציבור. לפיכך העמותה מסבסדת את השירות בהתאם לגובה ההכנסות. זוג שהכנסתו המשפחתית נמוכה, ישלם פחות. זוג שהכנסתו המשפחתית גבוהה יותר ישלם יותר. מלוא הנתונים יפרשו בפניכם במהלך פגישת ההיכרות.
?
לא. המרכז לא נותן שירות של ייעוץ משפטי. בתוך תהליך הגישור, אם עולות סוגיות משפטיות. המגשרים רשאים לפרוש בפני הצדדים את החוק המצוי, מבלי לייעץ למי מהצדדים וזאת בשל חובתם של המגשרים לשמור על נייטרליות.
?
בוודאי. בגישור לגירושין בני הזוג יוצאים עם הסכם גירושין ואיתו פונים לבית המשפט או לבית הדין הרבני (לבחירתם) לשם מתן תוקף משפטי בהתאם לדרישת החוק.
?
בהחלט כן. הדבר לא סותר ואף משלים. יחידות הסיוע מבצעות פגישות מהו"ת- היכרות ותיאום. המטרה של יחידות הסיוע היא להעלות בפני הצדדים את האפשרויות שעומדות לרשותם ליישוב הסכסוך מחוץ לכתלי בית המשפט. אם הצדדים מסכימים לפנות להליך אלטרנטיבי יחידות הסיוע מפנות את הצדדים לבעלי מקצוע מתוך רשימות המצויות אצלם. מרכז עמק השווה מוכר כאחד מבעלי המקצוע המספקים שירותים לפונים ליחידות הסיוע. ניתן להגיע למרכז לאחר הפגישה ביחידת הסיוע וניתן להגיע עוד לפניה (ואף מבלי שנפתח תיק בכלל), ולהגיע לפגישת המהו"ת עם הסכם או עם תהליך מתקדם. באופן זה התהליך יהיה יעיל ומהיר יותר.
?
כן. מרכז עמק השווה ומגשרים מטעמו מוכרים על ידי הנהלת בתי המשפט הן לצורך קיום גישורים בתיקי תביעות קטנות והן לצורך יישוב סכסוכים בתחום הזוגי והמשפחתי.
?
מטרתה של פגישת ההיכרות, מעבר להיכרות האישית של מנהלי המרכז עם הפונים, הינה להתאים את השירות הנכון והיעיל לזוג הפונה וכן להתאים מי מאנשי הצוות ימשיך עם הזוג בתהליך שנבחר.
?
אנשי הצוות שלנו הינם מבעלי מקצוע בתחומים השונים המוצעים אצלנו. ביניהם מגשרים, עורכי דין, עובדים סוציאליים, יועצים, מטפלים ועוד. כולם בעלי ההכשרות המקצועיות הרלוונטיות לעיסוקם ובעלי ניסיון בפועל בניהול תהליכים.
?
אם הגישור לא צולח הצדדים רשאים להביא את הסכסוך להכרעה בבית המשפט. כאשר מדובר בגישור לגירושין, אנו ממליצים, לפני שפונים לבית המשפט, לנסות הליך נוסף המוצע במרכז- גירושין בשיתוף פעולה.